26 Eylül 2014 Cuma

Seo Hizmeti Nedir ?

SEO İngilizce kökenli bir kelime olup açılımı ise Search Engine Optimization’dur. Bu kelimenin Türkçe anlamı ise arama motoru optimizasyonudur. Şuanda günümüzde SEO’nun ne olduğunu pek fazla kişi bilmez. SEO son dönemde meşhur olan ve hızla bir çok kişi tarafından uygulanmaya başlanan bir hizmettir. Ben size öncelikle bu hizmetin ne olduğunu söylemek istiyorum. İlk olarak bu hizmet sitenizi google dostu yapan bir şey olarak tanımlayabiliriz. Daha çok açmamız gerekirse şunu söyleyebilirim. Bildiğiniz gibi teknoloji çağındayız ve artık bir çok işimizi web ortamında internet üzerinden yürütmekteyiz. Bu da internet piyasasında belli bir trafik oluşturmuştur. Çünkü şuanda bu teknolojik gelişime bağlı olarak bir çok kişinin ve firmanın web sitesi bulunmaktadır. Siz de arama motorlarında bu sitelerin ne kadar çok olduğunu fark etmişsinizdir.

Peki bu SEO bu sitelerin neresinde diye soracak olursanız size şunu söyleyebilirim. Arama motorlarında bu web sitelerin öyle kafalarına göre sıralanmamışlardır. Bu sıralama ziyaretçi sayısına ve o ziyaretçilerin sitenizde bulunma süresine bağlıdır. Tabi bu ziyaretçilerin sizin sitenizi seçmesi için öncelikli olarak içeriğinizle ilgili güzel bir domain adresinizin olması ve kaliteli bir web tasarıma sahip olmalısınız. Bu durumda da istediğiniz verileri alamıyorsanız geriye yapılacak en faydalı iş SEO çalışmasıdır.

Şunu da söylemek gerekirse bu hizmetin her zaman başarıya ulaşması mümkün değildir yani sonuç hiçbir zaman garanti değildir. Bu hizmeti bloglara içerik girerek ve backlink çalışması yaparak ilerletebilirsiniz .Tabi sosyal medyayıda kullanmayı unutmamalısınız. Sosyal medya SEO çalışmasında sizi her zaman başarıya ulaştıracaktır. Bildiğiniz gibi günümüzde sosyal medya ağlarını kullanan bir çok birey bulunmaktadır. Ayrıca eğer bu çalışmayı kendiniz yapabileceğize inanmıyorsanız bu işi yapan yani bu hizmeti veren bir çok firma bulunmaktadır. Bu çalışmayı bu firmalara yaptırmanız belki size bir maliyet çıkaracak ama aldığınız sonuç daima kendi çalışmanızdan daha olumlu olacaktır. Ayrıca SEO hizmetini bir firmadan almanız bu çalışmanın sistemli ve başarılı bir şekilde gitmesini sağlamaktadır. Son olarak şunu söylemem gerekirse eğer sitenizin arama motorlarında üst sıralarda bulunmasını ve popüler bir site olmasını istiyorsanız ya SEO çalışmasını kendiniz yapmalısınız ya da belli bir firmadan bu hizmeti almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder