12 Eylül 2014 Cuma

Seo'da Yükseliş Ve Güvenilirlik

Sizlere SEO ile sayfamızın nasıl daha önde görülebileceği hakkında bir görüşü anlatacağım. İkinci bir anlatacağım şeyse SEO yaptırmaya ihtiyaç duyduğumuz bir zaman kimlere nasıl güvenmeli ve işimizi nasıl göreceğimizi anlatacağım.

Başlayacak olursak SEO çalışmalarında sayfamızı nasıl yukarılara taşıyabiliriz sorusuna yanıt olarak şöyle bir yanıt verebiliriz. A adında 1 adet sayfamız olsun. Bunun alt blog sayfaları olarak 10 sayfamız olsun ve haricinde 3 adet sosyal ağ sayfamız olsun. Burada öncelikle A sayfamızın altında bulunan siteleri Google aramalarında üst sıralara çıkarmalıyız. Bu sayfaların yeterince üst sıralara çıktığını düşündüğümüz zaman bu 10 sayfaya ana sayfamız olarak belirlediğimiz A sayfasının linklerini metinler içerisinde paylaşabiliriz. Bu linkleri sadece alt sayfalarda değil sosyal ağlarda da paylaşarak büyük bir kitleyi sayfamıza çekebiliriz. Bu metinler ilgilendiğimiz konularla ilgili olmalıdır ve bize özgün bizi yansıtan doğru şeyler olmalıdır. Yaptığımız bu çalışma doğrultusunda belirli bir süre içerisinde A sayfamız belirli bir yere gelecektir ve alt saylarımızda belirli bir konumda yer alacaktır. Dediğim gibi böyle bir çalışmadan verim alabilmek için yaklaşık 1 aylık bekleyişte bulunabiliriz. Bu şekilde bir çalışma yaptığımız takdirde sitemiz güncel kalacaktır ve kapanma tehlikesi olamayacaktır. Eğer ki yasal olmayan bazı işler yaparak sayfamızın 1 aylık değil de 1 haftada 1. Sıraya taşıyacak olursak bu durumda yetkililer bunu fark edeceklerdir ve sitemizi kapatacaklardır. Bununla da kalmayıp site sahibine para cezası da verebilecektir.

Bir diğer konu ise kimlerle çalışmamız gerektiğiyle ilgili. Örnek verirsek elimizde bir dondurma imalatı yapan bir iş yeri olsun. Bu iş yeri işlerini çok daha ileri taşımak istemektedir ve bunun içinde bir web sayfası ve tabi ki de SEO çalışmasına ihtiyaç duyacaktır. Bu gibi durumlarda kişinin kulaktan dolma bilgilerle yapacağı işler çok daha riskli olmaktadır. Kişi eğer tanımadığı bir insana güvenip bu işi yaptırırsa ve kendiside işten anlamıyorsa kendisinden çok daha fazla ücret alınacaktır. Sadece ücretle kalmayıp kişiye istediği gibi bir web sayfası yapmayacak ve hatta SEO bilmediği için sayfası çok daha gerilerde kalacaktır. Böyle bir çalışanla karşılaşmayı kimse istemez. Bunun yerine bizden daha büyük olan iş yerleriyle veya internette gördüğümüz başka kendi sektörümüzden olan insanlarla tanışıp onların fikirlerini alarak bu işin altından çıkabiliriz. Burada yapacağımız iş bizim açımızdan çok önemlidir. Bu iş bizi çok ileri seviyelere taşıyacağı gibi zarara da sokabilir. Bu etkenlerden dolayı aceleci olmamalı ve sabredip doğru kişileri bulmaya gayret etmeliyiz. Gerekirse bulduğumuz insanların daha önceden yaptıkları işlere göz atmalı ve bunların bize daha fazla nasıl yararlar getireceğine onlarla tartışmalıyız.

Burada bahsinde bulunduğumuz konularla ilgili olarak şunu söylemeliyim ki bir iş yaparken tecrübeli ve işini bilen insanlarla çalışmamız gerektiğidir. Yoksa istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder